LOTGENOTEN
NA HET AFSCHEID

 

 
CONTACT MET LOTGENOTEN

Op jouw school en in de buurt waar je woont ken je misschien wel helemaal niemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. En toch ben je niet de enige. Sommige jongeren vinden het fijn om in contact te komen met andere jongeren die ook een broer of een zus hebben verloren. Dat zijn immers jongeren die precies weten hoe het is… Er zijn mensen die juist voor jongeren zoals jij iets organiseren waar je anderen kunt leren kennen. Soms organiseren ze een speciale dag of een weekend, of een lotgenotencontactgroep waar je een paar keer heen gaat. Als je dat graag zou willen, kun je op deze site enkele organisaties vinden die activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren. Of vraag je ouders om met je te zoeken in je omgeving (wellicht via het sociale wijkteam of het centrum voor Jeugd en Gezin).
 
 
STEEK EEN KAARSJE AAN

Daarnaast is het op elke tweede zondag van december Wereldlichtjesdag. Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. Op verschillende plekken in Nederland worden op Wereldlichtjesdag activiteiten georganiseerd om samen terug te denken aan kinderen die zijn overleden. Soms is dat een wandeling, waarbij lichtjes worden aangestoken, soms is het een voorstelling met muziek en dans en verhalen die worden verteld. Vaak mag je dan een speciaal kaarsje aansteken voor jouw broer of zus. Je kunt aan je ouders vragen om te gaan zoeken naar een plaats in jouw buurt waar Wereldlichtjesdag wordt gevierd.
 
 
HERDENKING

Voor kinderen die behandeld werden in een ziekenhuis worden er soms ook herdenkingen georganiseerd voor kinderen die zijn overleden. Ook daar ben je als broer of zus van harte welkom.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden