VERKERING
TUSSEN OVERLIJDEN EN AFSCHEID

Als je verkering hebt als je broer of zus overlijdt is het fijn dat je iemand hebt die heel veel om je geeft. Juist nu is het belangrijk dat iemand je kan troosten, en dat je je niet zo alleen voelt.

 
 
AANWEZIGHEID VRIEND OF VRIENDIN

Als je het fijn vindt dat je vriend of vriendin juist in deze dagen in je buurt is, vraag je ouders dan of dit mogelijk is. Leg ze uit wat het betekent voor jou dat hij of zij bij je is.
 
 
ALLEEN OF SAMEN

Het kan voor je vriend of vriendin heel spannend zijn om juist nu samen te zijn. Het voelt soms ook ongemakkelijk om bij iemand te zijn die zoiets heftigs meemaakt. Vertel meteen wat je fijn vindt dat de ander wel of niet doet: wil je een arm om je heen of juist even niet, wil je samen zoeken naar een mooi lied voor het afscheid of wil je dat juist alleen doen. Wees duidelijk, dat breekt het ijs en het helpt de ander om er voor jou te kunnen zijn.
 
 
ERBIJ OF NIET

Als je graag wilt dat je vriend of vriendin ook bij het afscheid is, en misschien ook dicht in je buurt is, geef dit dan aan bij je ouders. Meestal worden er voor het afscheid plaatsen gereserveerd voor mensen die het dichtstbij zijn.
 
VERKERING
NA HET AFSCHEID

 

 
RELATIE IN STAND HOUDEN

Verkering hebben en verliefd zijn terwijl je broer of zus is overleden, dat kan knap verwarrend zijn. Als je verkering hebt, kan het heel hecht worden. Maar als je het moeilijk vindt om je diepste gevoelens te delen met je vriend of vriendin, kan het ook tot afstand leiden. Soms vindt een vriend of vriendin het moeilijk om in deze situatie zo dicht bij je te blijven. Maar het kan ook zijn dat hij of zij juist niets liever wil dan jou zoveel mogelijk helpen en steunen. Voor iedereen is dat anders. Je kunt alleen je gevoel volgen en dat laten zien (of uitleggen) aan je vriend of vriendin, hoe moeilijk dat misschien ook is.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden