VRIENDEN
TUSSEN OVERLIJDEN EN AFSCHEID

Vriendjes en vriendinnen zijn heel belangrijk. Juist als er zoiets ergs gebeurd als bij jou thuis. Dan is het fijn dat je ze hebt.

 
 
MET JE VRIENDEN HEB JE JUIST WEER AFLEIDING
 
  • Veel kinderen vinden het fijn om even niet thuis te zijn, als het afscheid nog niet is geweest. Daar is het vaak zo druk en verdrietig. Met je vrienden heb je juist weer even afleiding. En dat heeft iedereen even nodig.
 
 
SAMEN AFSPREKEN
 
  • Als je je vriendje(s) of vriendinnetje(s) mee wil nemen naar jouw huis, vraag dat dan even aan je vader en moeder. Dan kunnen jullie samen afspreken wanneer dat het beste uitkomt.
 
 
EEN ROUWKAART STUREN
 
  • Voor de meeste kinderen is het fijn als er ook vriendjes of vriendinnetjes bij het afscheid komen. Misschien kennen ze je broer of zus niet goed. Maar ze kunnen er wel zijn om jou te troosten. Je zou aan je vader of moeder kunnen vragen of jij hun misschien ook een rouwkaart mag sturen.
 
VRIENDEN
NA HET AFSCHEID
 
ANDERS DAN EERST

Sommige kinderen vinden het een tijdje fijner om alleen maar thuis te spelen met vriendjes. Anderen willen juist altijd bij een vriendje spelen en niet thuis. Je vader en moeder maken daar misschien nieuwe afspraken over met jou. Dat kan best anders zijn dat het eerst altijd was. Na een tijdje wordt het meestal vanzelf weer gewoner.
 
 
HET IS OOK NIET MAKKELIJK VOOR JE VRIENDEN

Niet alle vriendjes en vriendinnetjes vinden het gemakkelijk om over jouw broer of zus te praten. Ze willen je niet verdrietig maken of ze denken dat jij er ook niet over wilt praten. Dat kan best even moeilijk zijn. Misschien komt er soms zelfs ruzie door. Probeer toch steeds uit te leggen hoe je je voelt en wat je fijn vindt. Ze kunnen niet in jouw hoofd kijken.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden