HUISARTS
TUSSEN OVERLIJDEN EN HET AFSCHEID

Als uw huisarts niet al betrokken was bij het overlijden van uw kind, dan zal hij of zij zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van het overlijden van uw kind. De huisarts zal na het overlijden uw vaste aanspreekpersoon blijven of vrijwel direct worden.  

 
 
HUISBEZOEK VAN DE HUISARTS
 
De huisarts maakt kort na het overlijden vrijwel altijd een huisbezoek. Hij of zij zal dan vooral naar uw verhaal luisteren en laten zien dat u altijd met uw vragen bij hem of haar terecht kunt.
 
 
STEUN 

Steun van de huisarts is heel waardevol en helpend, of zou dat moeten zijn. Het is belangrijk dat u vertrouwen kunt hebben in uw huisarts. Misschien is de huisarts al lang betrokken, is de band goed en kent hij of zij de situatie van uw kind en van uw gezin al. Of misschien verliep het contact in het verleden niet zo goed. Of heeft u tot nu toe heel weinig contact gehad met uw huisarts. Dan zal het opbouwen of herstellen van vertrouwen energie kosten. Kijk in deze hectische tijd of u dat op kunt brengen en of deze huisarts de juiste persoon is. Geef in ieder geval ook zelf goed aan wat u van de huisarts verwacht in de komende periode.
 
 
DRAAGKRACHT

De huisarts is ook degene die uw draagkracht in de gaten houdt. Heeft u in deze periode moeite om rust te nemen of slaapt u slecht, geef dit dan aan bij de huisarts. Er zijn medicijnen die u tijdelijk kunnen helpen om de dagen beter aan te kunnen.
 
HUISARTS
NA HET AFSCHEID

 

 
BAND MET UW GEZIN

Uw huisarts blijft ook op de lange termijn degene die de band met u en uw gezin onderhoudt. Hierbij gaat het om uw lichamelijke, maar zeker ook om uw geestelijke gezondheid. Heeft u vragen, zorgen of gedachten die u bezighouden, bespreek ze met uw huisarts. Hij of zij kan ervoor zorgen dat u eventueel ondersteuning krijgt van een specialist of een rouwdeskundige. Misschien maakt u zich zorgen over de andere gezinsleden. Ook dat kunt u bespreken met de huisarts. Ook in het contact met uw werkgever kan uw huisarts mogelijk ondersteunen.
 
 
CONTACT MET JE HUISARTS

De meeste huisartsen zullen voorstellen om u eens per zoveel weken of maanden te spreken. Hiermee kan worden voorkomen dat u (te) lang met klachten of zorgen blijft rondlopen. Heeft uw huisarts dit voorstel niet gedaan, stel het dan zelf voor.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden