UITVAART-
ONDERNEMING
TUSSEN OVERLIJDEN EN HET AFSCHEID

Uw kind is overleden en er moet ineens van alles geregeld worden. U kunt zelf het afscheid regelen, een (kinder)uitvaartondernemer bellen, of iemand vragen dit voor u te doen. Belangrijk is dat u een onderneming kiest, die aansluit bij u, uw kind, uw gezin. Afscheid nemen kunt u maar één keer.

 
 
ERVARING

Bij het kiezen voor een uitvaartondernemer kunt u vragen hoeveel ervaring de organisatie heeft met het afscheid van kinderen en jongeren. Uitvaartondernemingen die veel ervaring hebben, kunnen gerichter adviseren. Er zijn ook kinderuitvaartondernemingen die zich (vrijwel) alleen richten op kinderen en jongeren.
 
 
DE MOGELIJKHEDEN
 
Wilt u weten wat er wettelijk mag en kan? De site www.uitvaartinfotheek.nl is onafhankelijk en zeer informatief (niet gericht op kinderen).
 
 
NIET-KERKELIJKE UITVAART
 
Als u de keuze maakt voor een niet-kerkelijke uitvaart kan de dienst worden geleid door een familielid, goede vriend, ritueelbegeleider of een uitvaartondernemer.
 
1
Een ritueelbegeleider kan, naast het leiden van de dienst, ook persoonlijke gedichten of verhalen schrijven en rituelen inzetten die passen bij uw kind en uw gezin. Er zijn ook ritueelbegeleiders die zich specifiek richten op kinderen en jongeren. Sommige ritueelbegeleiders zijn aangesloten bij een uitvaartonderneming, maar veel van hen kunt u ook zelf benaderen.
2
Laat u bij uw afscheid vooral leiden door uw eigen wensen en gevoel. Er kan heel veel, dus laat u niet te snel afhalen van uw ideeën als deze minder gebruikelijk zijn. Bespreek ze met de uitvaartondernemer en kijk dan welke vorm het best bij u past.
UITVAART-
ONDERNEMING
DE DAG VAN HET AFSCHEID
 
 
TERUGKIJKEN
 
Veelal maakt de uitvaartondernemer na enkele weken een afspraak met u. Hij of zij wil dan graag met u bespreken hoe het gaat, hoe u terugkijkt op het afscheid en zal de factuur overhandigd worden. Kies hiervoor een moment dat voor u uitkomt. Als u het moment nog te vroeg vindt, stel het dan even uit.
 
 
HET NAGESPREK
 
Het nagesprek geeft u de gelegenheid om uw positieve en negatieve ervaringen rondom het afscheid te bespreken. Blijf niet zitten met dingen die niet goed zijn gegaan, maar bespreek ze, ook al kan het niet teruggedraaid worden. De uitvaartondernemer kan eventuele verbeterpunten meenemen.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden