ZORGVERLENERS
TUSSEN OVERLIJDEN EN HET AFSCHEID

Soms overlijdt een kind plotseling, terwijl het volledig gezond was. Dan zijn er meestal geen zorgverleners betrokken. Dat is wel het geval als een kind al ziek was, voorafgaande aan het overlijden. Wat kunnen zij voor u betekenen?

 
 
Zorgverleners
 
Het overlijden van een kind heeft altijd impact op zorgverleners, hoe ‘ervaren’ ze wellicht ook zijn. Zeker als een zorgverlener al langere tijd betrokken is geweest bij de zorg voor uw kind, is de impact groot. Zorgverleners willen dan ook graag hun medeleven tonen. Voor hen is dat ook een manier om afscheid van uw kind en van u te nemen.
 
 
AFSCHEID ZORGVERLENER

Als ouder bepaalt uzelf op welke wijze de zorgverlener afscheid kan nemen van uw kind. U kent denken aan een telefoontje, kaartje of aanwezigheid tijdens het afscheid.
 
ZORGVERLENERS
NA HET AFSCHEID

 

 
HULP BIJ HERINNEREN
 
Het kan zijn dat u na het overlijden, maar ook na het afscheid een deel van wat er gebeurd is rondom het overlijden van uw kind, niet meer bewust kunt herinneren. Voor elke ouder is het van belang om te weten wie er bij het overlijden van uw kind aanwezig is geweest en wat er volgens hen is gebeurd of hoe zij dit hebben ervaren. Als er zorgverleners of hulpverleners betrokken zijn geweest bij het overlijden, kan het helpen om hen te vragen wat er precies is gebeurd. Afhankelijk van de omstandigheden rondom het overlijden kan het gaan om artsen, verpleegkundigen, ambulancepersoneel, maar ook bijvoorbeeld politie.
 
 
NAGESPREK

Meestal neemt een betrokken zorgverlener enige tijd na het afscheid van uw kind contact op voor een nagesprek. Als u op dat moment nog niet zover bent om dit gesprek te voeren, stel dit dan uit. Na enige tijd lukt het u wellicht beter en bent u ook beter in staat om vragen te stellen. Voor u als ouder is het ook een gesprek waarin mogelijk een lange periode van betrokkenheid met een zorgverlener wordt afgesloten. Het is belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Als u geen behoefte heeft aan een nagesprek, geef dit dan ook gerust aan.
 
'IK MIS JE'
DOOSJE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu. in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accu.

Meer lezen over het ‘Ik mis je’ project
  • © 2018 | Kinderthuiszorg.
    Alle rechten voor behouden